shadow

Δέντρο – φώτα – παιδί. Με αυτό το τρίπτυχο ο δήμος Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί φέτος τα Χριστούγεννα. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 20 μέτρων με τα 14.0000 φωτάκια led που ήδη έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους θα ανάψει την Πέμπτη 30/12/2017 και ώρα 20.00 από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που θα έχει στο πλευρό του τους δύο αντιδημάρχους του Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη και Σπύρο Πέγκα, οι οποίοι έχουν αναλάβει το φετινό σχεδιασμό για την εορταστική περίοδο.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν για τον εορταστικό διάκοσμο του κέντρου της πόλης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης είπε το μεσημέρι σε εκπροσώπους των ΜΜΕ πως «ενώ αρχικά όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το σχέδιο του κυρίου Βέττα η απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα, στη συνέχεια υπήρχαν κάποιοι που σχολίαζαν πόσο άσχημος ήταν ο στολισμός. Αυτό δεν αντέχεται. Ας αποφασίσουν οι φορείς της πόλης τι θέλουν», δήλωσε ο δήμαρχος. Και μάλιστα πρόσθεσε πως στο πρόσφατο ταξίδι του στη Βιέννη έμαθε πως εκεί  τον διάκοσμο αναλαμβάνουν τα Επιμελητήρια.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης είπε πως θέλησαν να κάνουν κάτι που να φέρει την οικογένεια στο κέντρο της πόλης, κάτι που να ικανοποιήσει τα παιδιά και να ζωντανέψει την αγορά».

Έτσι πέρα από το άναμμα των φώτων του δέντρου και το live, υπάρχουν δράσεις για παιδιά, μια σκηνή για τις συναυλίες, καθώς και το θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων» με ζώα όπως μαμούθ και ρινόκερους σε πραγματικές διαστάσεις. Ακόμη θα υπάρχει καρουζέλ και τρενάκι για τα παιδιά. Επίσης τις επόμενες μέρες θα ανάψουν τα φώτα για το πεφταστέρι και για τους μπλε κύκλους στη Μητροπόλεως.

Όσο για το μουσικό κομμάτι; Θα γίνουν δύο ακόμη συναυλίες. Την παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου θα παίξουν μουσική 65 μέλη της  MOYSA και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου στις 23.30 οι Ιμάμ Μπαϊλντί θα καλέσουν τον κόσμο να υποδεχτούν μαζί το νέο έτος. Και φέτος θα γίνει ένα σόου πυροτεχνημάτων, με χορηγία από το ΕΒΕΘ, και ασχέτως του αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών.

Σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε με την αμοιβή των δύο μεγάλων συγκροτημάτων (Onirama και Imam Baildi) ο κ. Μπαρμπουνάκης είπε πως για τους Onirama είναι 9.300 ευρώ με ΦΠΑ(7500 καθαρά) και το συνολικό ποσό των 19.250 ευρώ αφορά σ τη συναυλία και στην παραμονή του συγκροτήματος στην πόλη. Για τους Imam Baildi η αμοιβή είναι 12.600 ευρώ και το συνολικό ποσό της συναυλίας και διαμονής –διατροφής-ασφάλισης είναι στα 22.600. ευρώ. Να σημειωθεί πως το κόστος του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και εορταστικών δραστηριοτήτων ανέρχεται στις 150.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τα ταμεία του δήμου.

Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Τούμπα

Στο ρυθμό των Χριστουγέννων θα είναι και η Τούμπα με το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της που φέτος θα λειτουργήσει για 2η χρονιά στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού. Θα ανοίξει τις πύλες του αυτό το Σάββατο. Εκεί όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης θα υπάρχει το σπίτι του Άγιου Βασίλη, η φάντη, 23 ξύλινα σπιτάκια, και παιχνίδια για τα παιδιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τις πρωινές ώρες το κόστος για τα παιχνίδια θα είναι στα 2 ευρώ, και τις απογευματινές ώρες έως 3 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν και ορισμένα με κόστος 0,50 λεπτά. Το Πάρκο θα λειτουργεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 τις ώρες 10:00 – 22:30.

Αστερόκοσμος στη ΔΕΘ

Γιορτινός θα είναι ο διάκοσμος και στην ΔΕΘ-HELEXPO με τον καθιερωμένο Αστερόκοσμο να ανοίγει τις πύλες του στις 9 Δεκέμβρη και να παραμένει ανοιχτός μέχρι και τις 7 Γενάρη. Στα 23.000m2 θα υπάρχουν σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τζήκας δύο παγοδρόμια, παραστάσεις με παιδικό θέατρο, μαριονέτες, δημιουργική απασχόληση για παιδιά, αλλά και συναυλίες. Η είσοδος θα είναι στα 7 ευρώ ενώ θα είναι δωρεάν για τα ΑΜΕΑ και για τα πολύ μικρά παιδιά. Ο ίδιος τόνισε πως είναι σημαντικό που η πόλη μας αντιμετωπίζει συντονισμένα το θέμα των εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων.

Γεμάτη με τουρίστες η πόλη

Απαντώντας σε ερώτηση για την έλευση τουριστών στην πόλη μας ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Πέγκας είπε πως τα τρία τελευταία χρόνια τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης είναι sold out σε κρατήσεις, ενώ σε κάλο δρόμο είναι και οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα. Τόνισε ωστόσο πως υπάρχει ακόμη το πρόβλημα με το αεροδρόμιο και τις ακυρώσεις πτήσεων. «Αν λυθεί και αυτό το ζήτημα τότε ίσως να μπορούμε να πούμε πως κάθε Σαββατοκύριακο η πόλη μας θα είναι sold out σε κρατήσεις ξενοδοχείων», σχολίασε ο αντιδήμαρχος.

 

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ
www.typosthes.gr

Σχετικά άρθρα